Annons

Annons

Julens enklaste godis

För den lätt stressade medmänniska som bjudit in till glöggmingel i helgen - här kommer ett supergodis som tar 10 minuter att göra. Dessutom imponerar det stort i både utseende och smak. Chokladbräck - gjort på ett kick.

På lördag kommer det ett stort gäng hem till mig och glöggvimmlar. Eller kanske glöggvinglar, vi får se…
Inför detta spektakel har jag bläddrat i typ 87 mat och baktidningar för inspiration. Och det finns de mest fantastiska julrecept och de mest enastående buffébordsbilder som jag känner att jag aldrig kan mäta mig med i vårt lätt överbelamrade och alldeles för lilla radhus. På inredningsbilder är allt stort, ljust och vackert, och vi har det litet och ja, inte så tjusigt. Men trivsamt.

Annons

Grejen är att ska man bjuda på en massa olika saker så tar varje sak ganska lång tid. Det går inte att ha 5-6 olika smårätter med 63 olika ingredienser i alla. Då blir det för mycket för mig och då trivs inte familjen heller med mitt härjande i köket och så blir allt pannkaka och ingen glad.

Så jag försöker lägga ribban lågt. Det enklaste, men dyraste, är ju att köpa färdigfixat. Men så dyrt…
Nu försöker jag hitta en gyllene medelväg och här vill jag bjuda på ett tips som ser väldigt fint ut med är jättelätt att göra. Och är så himla gott…

CHOKLADBRÄCK PÅ ETT KICK

DU BEHÖVER:
200 gram choklad av valfri färg och kakaohalt
Till mörk choklad exempelvis:
torkad frukt att strössla på som mullbär, russin eller tranbär
blandade nötter eller valfria favoriter
Till mjölkchoklad exempelvis:
torkade lavendelblommor
havssalt
Till vit choklad exempelvis:
cocos
skalet av en riven ekologisk lime

GÖR SÅ HÄR:
Smält chokladen i vattenbad. Häll ut den på ett bakplåtspapper och smeta ut så den blir jämn och i ungefär samma höjd som när den låg i förpackningen, kanske aningen tunnare. Strössla över det du vill ha på. Låt stelna i kylskåp och bryt i lagom stora bräckbitar. Njut!


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar