Annons

Annons

Sommarens bästa överraskningstårta – gör den du med!

Den här spännande tårtan är en riktig surprise! Jag lovar att den kommer att göra succé i sommar av olika skäl. Dessutom tipsar jag hur man gör succé på ett barnkalas - ett chockartat men högt uppskattat inslag som barnen garanterat minns livet ut.

Blicken i de tio barnkalasgästernas ögon kommer jag aldrig att glömma. När jag kom inbärande med den smarriga födelsedagstårtan med brinnande ljus var det idel glädje och förväntan bland barnen. Allas ögon riktades hungrigt mot tårtan och mig. Leende skred jag fram och när jag sedan plötsligt snubblade handlöst gick allt som i slow motion. Tårtan gled sakta ur mina händer och ett utdraget ”neeeeeej” kom ur min mun medan tårtan voltade genom luften och landade upp och ned med ett högljutt splatsch – turligt nog på en bricka på bordet. Men ändå.
Jag har aldrig upplevt en sådan tystnad på ett barnkalas innan barnen chockat drog in luft, med gapande munnar och ögon runda som pingisbollar. Vår dotters ögon var störst av allas kan jag tillägga – vad hade hennes mamma g-j-o-r-t? Skulle de inte få någon tårta nu? Kunde ett kalas bli mer fel?
Det var knappt att jag och maken kunde hålla oss – eftersom hela tårtfadäsen var planerad. Är man bjuden på Bus-kalas så är man. Naturligtvis hade vi en till tårta, mycket finare och gjord med mer omsorg. Och naturligtvis fick barnen hämnas på oss genom att försöka pricka varsin bit på födelsedagsbarnets stackars pappa, inlindad upp till halsen i en sopsäck. Inte ens jag lyckades pricka i ansiktet men det var lika roligt för det. För alla utom möjligtvis maken. Men vad gör man inte för barnen?
När vi sedan släppte loss alla i ett regelrätt tårtkrig (de hade ombetts ha med både badklädsel och handduk i inbjudan) var lyckan gjord. Tänk att få ha ett riktigt tårtkrig – det har i alla fall jag drömt om i hela mitt liv. Vi vuxna var också med innan vi tog fram trädgårdsslangen och spolade av alla kladdiga, lyckliga barn och den befläckade gräsmattan från sockerkaksbotten, grädde och jordgubbar.
Lite tårta fick vi väl i oss mellan varven också. Och tårta hör sommaren till. Midsommar, fruntimmersvecka, släktträffar och vänner på besök – en riktig sommartårta i ett soligt kök, på skön balkong eller syrénberså är alltid på sin plats.

Annons

Vill man inte gå upp de sedvanliga kilona över sommaren kan man göra den här härliga överraskningstårtan. Garanterat smalare än alla andra tårtor men oj så god och fräsch! Den kan man äta många gånger!

På den här filmen kan du se hur du ska göra – steg för steg. Annars kommer beskrivningen här nedan.

MELONTÅRTA MED GRÄDDE, BÄR OCH MANDELSPÅN

DET HÄR BEHÖVS:
1 vattenmelon
3 dl vispgrädde
5-10 jordgubbar
mandelspån
physallis, några björnbär och en skivad kiwi till dekoration

SÅ HÄR GÖR DU:
Skär av toppen och botten på melonen, ställ på en kant och skala sedan melonen med kniv runtom. Putsa så att allt grönt försvinner och den får fin form. Torka av med hushållspapper för att få ytan torr – annars fäster inte grädden så bra. Bred på grädden och jämna till med kniv eller slickepott. Dekorera med valfria bär – jordgubbar, björnbär och physallis är gott och blir vackra i färgerna på. Strössla över lite flagad mandel och en kvist citronmeliss som vacker detalj.


Kommentera

Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar